Pasta z selerem naciowym

Pasta z selerem naciowym

Pasta z selerem naciowym

Często pytacie o sprawdzone przepisy z wykorzystaniem selera naciowego. Nie przepadam za jego smakiem w zupach, ale w sałatkach, koktajlach i pastach uwielbiam go i mogłabym jeść codziennie.

Jakiś czas temu podzieliłam się z Wami przepisem na pastę z selerem naciowym i białą fasolą. Przepis pochodzi z mojego ebooka “Roślinne smaki”. Często robię tę pastę, a ostatnio dodałam do niej dwa składniki, które nieco zmieniły jej smak. Postanowiłam więc przypomnieć Wam ten przepis, już w zmodyfikowanej wersji. Użyłam fasolę mung, ale możecie też wykorzystać białą lub czerwoną fasolę.

 

Pasta z selerem naciowym

Składniki na 5 porcji:

240 g ugotowanej fasoli mung
135 g selera naciowego
50 g pora
pół jabłka
1 łyżka płatków drożdżowych
1 łyżka przyprawy curry
1 łyżka oleju do smażenia
pieprz i sól jodowana do smaku

Przygotowanie:

– seler i por kroimy w plastry i podsmażamy je do zrumienienia

– wszystkie składniki blendujemy

 

Przepis na pastę z selerem naciowym, sposób rozpisania go w Przepisowniku i przykładową checklistę z odznaczonymi porcjami produktów znajdziecie na poniższych zdjęciach.

 

pasta z selerem naciowym przepis przepisownik - pzsn checklista - pzsn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pamiętajcie, że wszystkie moje przepisy z IG i bloga w formacie pdf można ściągnąć na stronie: dietaleczy.pl/do-pobrania
Jeśli zrobicie jakąś potrawę z mojego przepisu, koniecznie podzielcie się zdjęciem oznaczając je @dieta.leczy i #dietaleczy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *