Deser z komosy ryżowej

Deser z komosy ryżowej

deser z komosy ryżowej

Zimny deser z komosy ryżowej doskonale wpisuje się w obecne upały. Zawsze mam w zamrażarce zapas ugotowanej komosy, więc wystarczyło wcześniej ją rozmrozić, żeby była gotowa do użycia.

Jak pewnie wiecie, uwielbiam komosę ryżową nie tylko za jej bogate wartości odżywcze, ale też za uniwersalność. Robiłam z nią już kilka deserów i świetnie sprawdza się w tej roli.

Mam nadzieję, że w poprzednich wpisach zachęciłam Was do planowania posiłków. Żeby ułatwić Wam to planowanie, zaczęłam rozpisywać moje przepisy tak, żeby łatwo można było wprowadzać je do planera.

Nie zrażajcie się, jeśli przy rozpisywaniu własnych przepisów porcje żywieniowe nie wychodzą idealnie równo. Postanowiłam, że w moich przepisach będę zaokrąglać porcje do ćwiartek. I ten sposób polecam też Wam.

Dzisiejszy przepis, sposób rozpisania go w Przepisowniku i przykładową checklistę z odznaczonymi porcjami produktów znajdziecie na poniższych zdjęciach.

Deser z komosy ryżowej deser z komosy ryżowej deser z komosy ryżowej

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jak zwykle, wszystkie moje przepisy z IG i bloga w formacie pdf można ściągnąć na stronie: dietaleczy.pl/do-pobrania

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *