Ciastka z fasoli i masła orzechowego

Ciastka z fasoli i masła orzechowego

Ciastka z fasoli

Są takie dni, kiedy mam wielką ochotę na słodycze, ale brakuje mi czasu na przygotowywanie czegoś skomplikowanego. Nie chcę też sięgać po gotowce. Wtedy rodzą się najlepsze pomysły na zdrowe przysmaki.

Tym razem mam dla Was przepis na ciastka z fasoli i masła orzechowego. Staram się jak najczęściej wykorzystywać strączki w słodkich daniach, więc do tych ciastek użyłam białej fasoli z puszki. Przygotowanie tego deseru jest bardzo proste i nie zajmuje wiele czasu.

 

Ciastka z fasoli

 

Składniki na 12 sztuk:

  • 240 g fasoli białej z puszki
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 6 daktyli suszonych (30 g)
  • 70 g wiórków kokosowych
  • 3 łyżki masła orzechowego

Przygotowanie:

– wszystkie składniki blendujemy

– formujemy ciastka i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia

– pieczemy je przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C

 

Przepis na ciastka z fasoli, sposób rozpisania go w Przepisowniku i przykładową checklistę z odznaczonymi porcjami produktów znajdziecie na poniższych zdjęciach.

 

Ciastka z fasoli - p Ciastka z fasoli - pp Ciastka z fasoli - ch

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pamiętaj, że wszystkie moje przepisy z IG i bloga w formacie pdf można ściągnąć na stronie: dietaleczy.pl/do-pobrania

Jeśli zrobisz jakąś potrawę z mojego przepisu, koniecznie podziel się zdjęciem oznaczając je @dieta.leczy i #dietaleczy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *